Gehaktbal met bloemkoolpuree en spinazie salade

Recept voor 4 personen

Ingredienten:

4 gegaarde gehaktballen van Schlimbach

300 gr bloemkool

40 gr roomboter

40 blaadjes jonge spinazie

1/4 fijn gesneden rode ui

3 eetlepels olijfolie

1/2 citroen uitgeperst

peper en zout

 

Werkwijze:

Kook de bloemkool gaar in 20 minuten en laat dan goed uitlekken en pureer het met de keukenmachine samen met de boter en peper en zout.
Was de spinazie goed en droog het daarna goed met keuken papier
Maak van een dressing van de olijfolie en citroensap en peper en zout.
Snij de gehaktballen in plakken van 1 cm dik.
Maak de spinazieblaadjes aan met de dressing.
Daarna de plakken gehakt warm maken in een koekenpan.
Leg de plakken op de borden en doe op elke plak een beetje puree en maak het af met een paar blaadjes spinazie salade.

Eetsmakelijk!

Lekker als borrelhapje of gewoon als hoofdgerecht en lekker met een glaasje roséwijn of een wit biertje